Home » Ard Veenstra, het gezicht van Pro

Ard Veenstra, het gezicht van Pro

door Rudolf Stammis

In de eerste dertig seconden zorgt hij ervoor dat iemand zich welkom voelt. Of dat nu telefonisch is of iemand die een afspraak heeft bij Pro. “Ik ben trots op mijn werk, omdat het waarde creëert”, zegt receptiemedewerker Ard Veenstra gepassioneerd.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons.

Dagelijks kijkt hij uit naar zijn werk. “Ik werk hard en altijd met veel plezier. En vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons. Het geeft mij voldoening om met mijn dienstverlenende karakter op de juiste plek te zitten.”

Naast het ontvangen van gasten is Ard (44) verantwoordelijk voor het bemannen van de telefooncentrale, administratieve ondersteuning en kopieerwerk. “Het werk is heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Je bent gastheer van het bedrijf, het gezicht van de zaak. Ik ben me ervan bewust dat ik daarom representatief moet zijn.”
Ard heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Soms een beetje te groot. Dan ontstaat er, zoals hij het zelf noemt, kortsluiting. “Gelukkig houdt Pro goed rekening met mijn zwaktes.” De harde werker heeft een bipolaire handicap. In zijn tienerjaren heeft hij twee psychoses gehad. “Toen mijn moeder overleed en een paar jaar later in mijn examenjaar. Ik ging toen maar door en kon niet stoppen. Dan ontstaat er dus een soort kortsluiting in mijn hoofd.”
Hij zoekt rustig naar woorden om zijn beperking te omschrijven. “Ik word dan heel onrustig en ben gewoon niet meer te remmen.Dan heb ik echt hele drukke buien.” Inmiddels kent Ard zijn ziektebeeld goed. “Ik kan benoemen wat wel en niet lukt.”

Structuur en overzicht

Structuur en overzicht helpen om een psychose tegen te gaan. “Pro draagt daar zeker aan bij.”
Die structuur had hij ook in zijn gezin, totdat zijn ouders kwamen te overlijden. “Mijn moeder overleed aan kanker toen ik zestien was. Jaren later verloor ik mijn vader aan diezelfde ziekte. Ik heb het daar nog steeds moeilijk mee. Het heeft veel impact op mijn leven. Zoiets moet je gewoon verwerken. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ik ben compensatiegedrag gaan vertonen en heb mezelf veel druk opgelegd. Ik doe mijn best het zo goed mogelijk te verwerken. Maar het verdriet van mijn ouders zit diep. Ik mis de rust van een gezin. In mijn eentje kan ik geen gezin zijn. Dat vind ik moeilijk.”
Pro heeft helemaal geen geheimen meer voor Ard. “Ik ken het bedrijf door en door. De meeste telefoonnummers van werknemers ken ik uit mijn hoofd. En ook het organigram kan ik dromen. Je wordt er accuraat in, omdat je er veel mee werkt. Accuratesse maakt tempo zonder slordig te worden”, zegt hij helder. “Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen!”
Ard doet zijn best om meer in het nu te leven. “Ik wil de dingen die in het verleden gebeurt zijn een plekje geven. En meer genieten van het leven nu. Dat is soms best ingewikkeld, maar niet onmogelijk.”

Related Posts

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer