Home » HACCP in the pocket!

HACCP in the pocket!

door Rudolf Stammis

Afgelopen periode zijn een groot aantal medewerkers van Pro Verpakken & Ontwikkelen en Proschoon op cursus HACCP geweest. Deze certificering is verplicht omdat Pro Verpakken & Ontwikkelen veel opdrachten uit de voedselindustrie heeft. Proschoon onderhoudt ruimtes waarin met voedsel gewerkt wordt. Dus moeten zij ook op de hoogte zijn van de regels die daarvoor gelden.

Ha-a-cé-cé-pé of [ˈhæsəp]

HACCP spreek je uit  als Ha-a-cé-cé-pé of als letterwoord op Engelse wijze: [ˈhæsəp]. Het is een methode die bedrijven moeten toepassen om de veiligheid van de voedingsproducten te waarborgen. Deze methode steunt op twee belangrijke pijlers : het analyseren van de gevaren (HA = Hazard Analysis) en het bepalen van de punten in het productieproces waar deze gevaren effectief gecontroleerd worden (Critical Control Points).

Moeilijk lerenden

Een deel van onze werknemers is moeilijk lerend. Voor hen was het behalen van het HACCP certificaat dan ook een echte  uitdaging.  Pro Verpakken & Ontwikkelen wist de wijze van lesgeven zodanig aan te passen dat de stof ook voor deze groep behapbaar werd . Daarnaast kon deze groep op hulp rekenen van hun meer bolleboze collega’s.

Slagingspercentage van 100%

Wat een succes, alle deelnemers zijn geslaagd! Er werden zelfs een flink aantal negens en tienen gehaald.  Slechts een klein aantal moest op voor herexamen maar is daarna alsnog geslaagd. Ook alle leidinggevenden hebben deze cursus gevolgd.  Ook zij zijn allemaal geslaagd. Opmerkelijk is dat geen van hen met een 10 geslaagd is.

Related Posts

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer