Home » Veilig aan het werk

Veilig aan het werk

door Rudolf Stammis

“Iedereen mag zichzelf zijn. Bij Pro word ik helemaal geaccepteerd”, vertelt Suzanne Hoetink, die bijna 12,5 jaar in dienst is. “Ik zit goed bij Pro. Ik vind het hier veilig en de werksfeer is altijd goed.”

“Ik heb werk altijd al leuk gevonden en ben blij dat ik werk heb.”

Met een grote glimlach werkt Suzanne vier dagen per week op de afdeling Sleepkabels. Ze is vrolijk en opgewekt. “Dat ben ik eigenlijk altijd wel. Natuurlijk heb ik ook weleens verdriet, maar het schiet niet op om er mee te blijven zitten. Als ik een dip heb, praat ik er met iemand over en daarna ga ik weer verder met mijn werk.” Ze geniet zichtbaar van haar werk. “Ik heb het altijd al leuk gevonden. Ik ben blij dat ik werk heb.”

Helemaal op haar plek

Vol trots vertelt ze over de verschillende afdelingen waar ze gewerkt heeft. Suzanne, die geboren is in het Midden-Amerikaanse Honduras, begon haar carrière bij Pro op de afdeling Elektromontage, waarna ze acht jaar bij de Sleepkabels werkte. Zo’n vijf maanden was ze gedetacheerd als schoonmaakmedewerker op twee basisscholen en bij de GGZ in Den Helder. “Door de druk van het werk kreeg ik meer epileptische aanvallen. Dus ben ik weer teruggeplaatst naar mijn oude afdeling: Sleepkabels.”
Bij de Sleepkabels zit ze helemaal op haar plek. “Er is altijd werk. We hebben lange gele kabels gehad die ik dan moest oprollen, in een zakje doen, een vlaggetje erbij en een kaartje eraan nieten. We hebben ook blauwe kabels, maar nu werk ik het meest met de rode stretchkabels.” En dat bevalt haar uitstekend.

Structuur en regelmaat zijn belangrijk

Iedere ochtend is ze op tijd op het werk, zoekt ze een werkplek uit (het liefst zit ze iedere dag op dezelfde plek) en gaat ze aan de slag. “Als er veel druk achter het werk staat, heb ik meer kans op aanvallen. Vooral eind van de middag krijg ik dan last. Dan raak ik helemaal in paniek.” Na een kleine aanval komt ze de volgende dag weer werken, bij een grote aanval is ze een week uit de roulatie. “Structuur en regelmaat zijn belangrijk voor me. Daarom voel ik me veilig bij Pro. Ik weet waar ik aan toe ben.”

Respect voor anderen

Suzanne was net drie weken oud, toen ze geadopteerd werd door Nederlandse ouders. “Ik weet niet wie mijn biologische ouders zijn. Het is een grote leegte die denk ik altijd blijft. Ik heb ook geen idee of mijn ouders nog leven. Er razen vaak orkanen in de buurt van Honduras. Dan vraag ik me af: zou mijn moeder ook getroffen zijn? Hoe realistisch is de kans dat ze nog leeft?” Ondanks de situatie in Honduras hoopt ze nog een keer die kant op te reizen.
Haar Nederlandse ouders zijn lief en zorgzaam. “Ze letten altijd goed op me. Soms zijn ze wel wat te bezorgd.” Haar ouders hebben haar geleerd om respect te hebben voor anderen. “Ik vind het belangrijk dat je mensen in hun waarde laat en mensen niet veroordeelt. Zelf doe ik dat absoluut niet.” Dan vervolgt de 29-jarige: “Mensen zeggen soms dingen veels te snel. Soms kan je beter kiezen om iets niet te zeggen of op een andere manier.”

Related Posts

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer