Home » Progroen & milieu deelt zakjes biologisch zaad uit voor een bij-vriendelijke tuin

Progroen & milieu deelt zakjes biologisch zaad uit voor een bij-vriendelijke tuin

door Rudolf Stammis

Progroen & milieu uit Schagen start vanaf volgende week met het uitdelen van zakjes bloemenzaad, waarmee iedereen zijn eigen tuin of woonomgeving bij-vriendelijk kan maken. De zakjes worden uitgedeeld op de Schager markt en aan relaties van het bedrijf. De eerste zakjes zaad zijn donderdagochtend overhandigd aan Hans Heddes. Als wethouder Duurzaamheid is hij nauw betrokken bij aanleg en onderhoud van groen in de gemeente.

Bijen zijn voor ons onmisbaar in de voedselketen, omdat zij planten en bloemen bestuiven.

,,Schagen is een bij-vriendelijke stad,”, vertelt Hans Heddes. ,,Bijen zijn voor ons onmisbaar in de voedselketen, omdat zij planten en bloemen bestuiven. Progroen & milieu onderhoudt voor ons al het groen in de gemeente. Bij het aanleggen en het groenonderhoud zorgen wij gezamenlijk voor een leefbare omgeving voor bijen en insecten. Maar dat kunnen wij niet alleen. Ook inwoners van de gemeente kunnen daarbij helpen door hun tuin in te zaaien met een zaadmengsel.”

Samenwerkingsverband

Naast de gemeente Schagen is Progroen & milieu ook verantwoordelijk is voor het groenonderhoud in de gemeentes Den Helder en Hollands Kroon. Progroen & milieu heeft het initiatief genomen om in een samenwerkingsverband met deze gemeentes en Landschap Noord-Holland het bij-vriendelijk groenbeheer te stimuleren. Zo wordt het onderhoud aangepast, maar worden er ook nieuwe, kleine gebiedjes ingericht, vertelt de wethouder: ,,Het eerste gebied is de aanleg van Biodiversiteitshof De Dijken, een gebied bij industrieterrein de Banne in Tuitjenhorn. Het stuk is te klein om gebruikt te worden als bedrijfslocatie en is daarom beplant met bomen, struiken en planten en is ingezaaid om er zoveel mogelijk insecten naar toe te laten trekken.

Dus roep ik hierbij ondernemers op die een stukje groen hebben, dat de komende jaren niet gebruikt wordt. Als gemeente Schagen willen wij dat graag met Pro groen & milieu inrichten als leefomgeving voor bijen, vlinders en insecten.”

Het interview met Wethouder Heddes is ook op video te bekijken

Related Posts

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer