Home » Thomas Schotman voelt zich op z’n gemak

Thomas Schotman voelt zich op z’n gemak

door Rudolf Stammis

Thomas Schotman rijdt net met de heftruck van het Magazijn naar Progroen & milieu aan de overkant van de straat. Regelmatig brengt hij spullen over en weer. “Ik voel me helemaal op mijn gemak bij Pro”, zegt de magazijnmedewerker enthousiast.

“Ik was op zoek naar een stageplek en was heel blij dat ik bij Pro Verpakken & Ontwikkelen aan de slag kon.”

De 28-jarige is blij met zijn werk. “Ik vind het fijn dat het werk zo gevarieerd is. En doe van alles.” Van laden en lossen tot vrachtbrieven maken en orders verzamelen. “Er is altijd wel iets te doen in het Magazijn. Desnoods brengen we alles op orde of inventariseren we.” Ook helpt hij regelmatig bij Progroen & milieu, waar hij ook magazijnklussen verricht. “En als machines kapot zijn, dan breng ik ze naar onze Technische Dienst.”
Voordat Thomas in vaste dienst kwam heeft hij eerst drie jaar stage gelopen bij de Probedrijven. Ondanks dat hij altijd moeite heeft gehad met leren, volgde hij de opleiding tot orderpicker en opslagmedewerker. “Ik was op zoek naar een stageplek en was heel blij dat ik bij Pro Verpakken & Ontwikkelen aan de slag kon.” Na zijn stage is Thomas in vaste dienst gekomen. “Ik wilde niet thuis gaan zitten en een uitkering trekken. Ik wilde juist graag werken. Volgens mij kan je altijd wel iets doen.”

Politieagent was een beetje te hoog gegrepen

Thomas, die in Den Helder geboren is, droomde er altijd van om politieagent te worden. “Dat leek me zo spannend, omdat je een hele hoop meemaakt. Maar je moet ook wel veel van de wet weten en een goede opleiding hebben. Dat was eerlijk gezegd een beetje te hoog gegrepen voor me, omdat ik moeite heb met leren.” Achteraf is hij blij dat hij geen politieagent is. “Het brengt soms ook risico’s met zich mee. Al die trauma’s en ongelukken.”
Thomas laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Opgeven komt niet in zijn woordenboek voor. “Ik ben een echte doorzetter. Ik geef echt niet snel op. Ik blijf maar doorgaan. Alleen vind ik het soms wel moeilijk om mijn grenzen aan te geven.”

Met goede begeleiding toch diploma’s

Het is Thomas toch gelukt om diploma’s binnen te slepen bij Noorderkwartier. “Ik ben daar heel trots op.” Ook de goede begeleiding heeft daar een belangrijke rol ingespeeld. “Van mijn toenmalige leidinggevende heb ik veel geleerd. Moeilijke dingen heb ik leren begrijpen.”

De jonge man komt uit een gezin met gescheiden ouders. “Mijn moeder is heel lief. Ik ben trots op haar. Zij heeft me geleerd om altijd mezelf te zijn. Dat helpt me nu nog steeds.” Hij heeft leuke herinneringen aan zijn jeugd. “Ondanks dat mijn ouders gescheiden waren, hadden we het vroeger met mijn moeder wel heel gezellig. Over vijf jaar heb ik misschien zelf wel een gezinnetje, want ik word ook alleen maar ouder”, lacht Thomas, die in zijn vrije tijd graag sport. Van zwemmen tot hardlopen. “Daar kan ik alles in kwijt. Het is een soort afleiding voor me. En ik blijf graag in topvorm.”
Na het interview gooit hij zijn lege koffiebekertje in de prullenbak, trekt zijn warme jas aan en stapt weer op de heftruck op weg naar het Magazijn van Pro Verpakken & Ontwikkelen.

Related Posts

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer