Home » Proschoon is niet alleen professioneel maar ook pro-actief

Proschoon is niet alleen professioneel maar ook pro-actief

door Rudolf Stammis

Medewerkers van Proschoon laten graag zien dat de Pro in de bedrijfsnaam niet alleen staat voor professionals, maar ook voor pro-actief. Vandaar dat Menno en Gergo vandaag, op hun vrije dag, al vroeg op pad waren om de gevolgen van Luilak weg te poetsen bij de Meerwerf basisscholen in Den Helder.

Luilak

Luilak is een folkloristisch, Noord-Hollands feest wat traditioneel op de Zaterdag voor Pinksteren wordt gevierd. In de vroege morgenuren wordt er dan door de jeugd op straat veel lawaai gemaakt. Tegenwoordig wordt deze activiteit vaak aangevuld met het besmeuren van ramen van huizen en gebouwen met zeep, eieren en alles wat voorhanden is. Scholen zijn daarbij een geliefd doelwit.

Zo moeten de Meerwerf basisscholen in Den Helder het ook ieder jaar ontgelden.

Nieuwe traditie

Al een aantal jaren maakt Proschoon daarom die dag even een extra rondje langs de scholen. Om de schade die veroorzaakt is tijdens de luilakviering ongedaan te maken. Pas als alles weer spik en span is kunnen Menno en Gergo vandaag van hun welverdiende pinksterweekend genieten. Daarmee is een nieuwe traditie ingezet.

Related Posts

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer