Home » Lasse en Britt doen mee met de Special Olympics Nationale Wintergames van Zwitserland

Lasse en Britt doen mee met de Special Olympics Nationale Wintergames van Zwitserland

door Rick Breeuwer

Van 23 tot en met 26 januari worden in het Zwitserse Villars-sur-Ollon de Special Olympics Nationale Wintergames van Zwitserland gehouden en 4 skiërs van Skiclub il primo uit Bergen zullen daar als onderdeel van team NL naar toe gaan. Twee daarvan zijn werkzaam bij ons, dat zijn Britt van Proschoon en Lasse van Pro Verpakken & Ontwikkelen.

Special Olympics

Special Olympics is een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Dat doen zij al meer dan 50 jaar. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe. Skiclub il primo staat geheel achter deze boodschap. Om die reden biedt zij al 10 jaar skilessen en trainingen aan voor deze doelgroep.

TeamNL

Rond de 700 Zwitserse sporters zullen tijdens het evenement hun talenten laten zien bij het alpineskiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoenlopen en unihockey. Daarnaast zijn er 10 teams uit het buitenland uitgenodigd om mee te doen. Vanuit Nederland gaan er 8 alpine skiërs naar toe, waaronder dus “onze” Britt en Lasse.

Groots evenement

Het wordt een groots evenement met een vol programma. Het evenement start met een officiële openingsceremonie en een torch-run. Hierbij verzorgen politieagenten en brandweermannen de binnenkomst van “the Flame of Hope”. Er wordt geskied op de piste van Bretaye waar een slalom- en reuzenslalomwedstrijd wordt gehouden.

Ook bij deze Olympische Spelen geldt dat genieten van de deelname belangrijker is dan winnen.

TeamNL zoekt sponsors

Special Olympics Zwitserland en Special Olympics Nederland staan gezamenlijk garant voor een deel van de kosten zoals verblijf, eten en verzekering tijdens het evenement. Daarnaast zullen de sporters en de begeleiders, die als vrijwilliger meegaan, zelf de volgende zaken moeten bekostigen:

  • De reis naar Villars-sur-Ollon
  • Extra overnachtingen voor en na het evenement
  • Teamkleding
  • Skipassen
  • Wedstrijd inschrijving
  • Training op een sneeuwbaan in Nederland

Je zult begrijpen dat dit aardig in de papieren gaat lopen. TeamNL is daarom naarstig op zoek naar sponsors.

Pro beseft dat de Special Olympics niet alleen een belangrijke bijdrage levert aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van de sporter. Het verschaft ook een onmisbare bijdrage aan een positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige burgers van onze samenleving. Daarnaast zijn we natuurlijk supertrots dat wij Olympische helden in ons midden hebben. Voor ons reden genoeg om vanuit Proschoon en Pro Verpakken & Ontwikkelen bij te dragen aan dit initiatief als kledingsponsor.

Mocht jij Special Olympics teamNL ook een warm hart toedragen, neem dan contact op met info@ilprimo.nl. Zij zijn blij met elke bijdrage.

logo Special Olympics Switzerland 2020

Related Posts

1 commentaar

opa en oma de Nijs 29 januari 2020 - 14:51

Lasse van harte gefeliciteerd met je overwinning en ook Britt met haar succes. de opa en oma Lasse.

Beantwoord

Laat een bericht achter

We gebruiken cookies om inhoud te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners op het gebied van sociale media en analyse, die deze mogelijk combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld bij uw gebruik van hun diensten. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. Okay Lees Meer